Werkwijze

Inspiratie:

Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek hoor ik graag je ideeën over je tuin. Om een goede uitgangssituatie te krijgen van je tuin, kijken en lopen we samen door de tuin. Je krijgt een opdrachtomschrijving en een offerte. Als je akkoord gaat start ik met het ontwerp.

Situatie:

Nadat ik je tuin heb opgemeten maak ik hiervan een plattegrond. Ik maak foto’s om goed aan te sluiten bij je woning en de omgeving. Bij herinrichting van je tuin inventariseer ik welke elementen behouden moeten blijven.

Schets:

Met de verzamelde informatie maak ik een schetsontwerp. Dit schetsontwerp bespreken we samen. Hierin bespreken we eventuele wijzigingen en aanvullingen. Ben je tevreden over het schetsontwerp dan maak ik een definitief ontwerp met beplantingsplan en werkbeschrijving.

Het definitief ontwerp is in kleur uitgewerkt. Hiermee krijgt je een goed beeld van je tuin. Je kunt er op terugvinden waar alle onderdelen een plaats krijgen. Bij het definitief ontwerp zit een beplantingsplan.

Beplanting

De beplanting wordt uitgewerkt in een beplantingsplan. Dit plan geeft aan waar de verschillende planten komen te staan. Dit plan wordt aangevuld met een beplantingslijst waarop de aantallen planten staan met bijbehorende eetbare eigenschappen en onderhoudstips . De beplanting bestaat altijd uit een combinatie van meer- en eenjarige eetbare planten.

Overig

Ben je tevreden met de indeling van je tuin, maar wil je de planten vervangen, dan kun je ook alleen kiezen voor een beplantingsplan.

Het is uiteraard ook mogelijk om alleen een ontwerp of slechts een gedeelte van de tuin aan te laten passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *