Tuinontwerp

In de tuinen van Eet je tuin spelen eetbare planten de hoofdrol. Niet alleen eenjarige, maar vooral ook meerjarige groenten en fruit krijgen een plaats in de tuin. Eet je tuin laat met deze combinatie zien, dat een tuin naast er mooi uitzien ook eetbaar kan zijn en niet het onderhoud nodig heeft van een moestuin.

 

Meerjarige eetbare gewassen vragen minder onderhoud omdat ze niet jaarlijks gezaaid worden, zoals van de eenjarige. Daarnaast is het ook niet nodig om elk jaar veel tijd en energie in het vruchtbaar houden van de bodem te steken, dit doen de planten grotendeels zelf. Zo besparen meerjarige eetbare gewassen je tijd en energie, zorgen voor een gezond bodemleven en geven je ook nog oogst.

Eten uit eigen tuin is lekker en gezond. Je hebt op een eenvoudige manier invloed op het milieu en bespaart ook op je uitgaven. Jij en je kinderen ervaren hoe leuk het is om uit eigen tuin te oogsten.

Eetjetuin ontwerpt in opdracht eetbare tuinen. Dat kan een eetbare siertuin zijn, een bostuin of een wat modernere, strakkere tuin. Allen gebaseerd op de permacultuur principes.

Hoe werkt het:

Tijdens het eerste bezoek bespreken we je wensen. Daarna ga ik een ontwerp maken. Bij het ontwerp hoort een toelichting over de beplanting, daarbij horen tips en waar je ze kunt kopen. Als het ontwerp klaar is kom ik het persoonlijk toelichten. Met het ontwerp kun je zelf aan de slag, of als je dat fijner vind met een hovenier. Wil je meer weten over hoe ik werk kijk dan bij  werkwijze

 

Wil je ook een eetbare tuin of  zoek je meer advies neem dan contact met me voor een kennismakingsgesprek.

2 gedachten over “Tuinontwerp”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s