Over Mij

ikindemoestuinIk ben Serai, blogger, permacultuur ontwerper en Permacultuurcoach. Sinds 2008 ben ik bezig met het ontwerpen van eetbare tuinen sinds kort ook het coachen van mensen met een eetbare tuin.

Sinds mijn jeugd en later in mijn studie architectuur is de natuur, de aarde en haar wezens altijd een bron van nieuwsgierigheid voor me geweest, en ook een zoektocht naar hoe ik het in mijn leven vorm kan geven. Toen kwam permacultuur op mijn pad, wat veel antwoorden gaf op veel van mijn vragen en diepste wensen.

De verbondenheid van alles, die deze filosofie en ontwerpmethode in zich draagt, de holistische benadering van de aarde en de mens was het puzzelstukje dat ik zocht.

Zorg voor de aarde en zorgen dat er zo een betere en mooiere wereld ontstaat voor ons en vooral onze kinderen is mijn diepste wens. Door de acties van jezelf kun je daar een wezenlijke bijdrage aan leveren. Simpel weg door te kiezen wat je eet, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt is of hoe je omgaat met je omgeving. Ik heb een lange zoektocht afgelegd met veel hobbels en kuilen, waar de zorg voor de aarde niet het enige bleek te zijn maar ook zorgen voor mezelf erg belangrijk. Wie kent de uitspraak niet van de stewardessen, zorg eerst voor jezelf dan voor je kind. Om te kunnen zorgen voor de aarde, moet je ook zorgen voor jezelf, om vervolgens de overvloed te kunnen delen.

Zo kwam Zen en Zenmeditatie op mijn pad en heeft mijn opleiding tot zenleraar me het diepere inzicht gegeven dat we allen EEN zijn. We kunnen niet zonder elkaar, zonder de aarde, zonder de dieren. Alles is met elkaar verbonden. We willen zo graag onafhankelijk zijn, ik ook. Maar ik realiseer me steeds meer en dieper dat ik besta, omdat de aarde bestaat. Zonder moeder Aarde zou ik er niet zijn. Dat maakt dat ik zo goed mogelijk wil zorgen voor de aarde en met mijn handen in de aarde ga. Door mijn eigen eten te laten groeien, zoals de aarde, de ecologie het bedoelt heeft. Door aarde, mens en dier samen te laten werken.

Mijn passie voor de aarde, de verbondenheid van het alles wat leeft, goed en gezond eten in combinatie met mijn onderzoekende en nieuwsgierige geest maar ook de onzekerheid over wat juist is. Heeft Permacultuur en Zen op mijn pad gebracht. Want in beide filosofieën is niks zeker. Alles veranderd. Dat is stiekem dat heel eng, maar ook heel fijn. Want elke moment is een nieuw moment. Een nieuw moment om te kiezen vanuit je hart.