gemeenschapstuin voor CW het Hallehuis

algemene gegevens van de tuin:

het gaat om een gemeenschapstuin bij CW het Hallehuis. De tuin is 374 m2

wensen van de gebruikers:

  • het efficiënter gebruiken van de moestuin
  • ontspannen in de moestuin
  • samen groente verbouwen, en dit onderling verdelen
  • verantwoordelijkheden verdelen.
  • ruimte voor dieren zoals kippen
  • toepassen van permacultuur principes
  • meerjarige en jarige gewassen

ontwerpomschrijving:

Samen met de leden van het Hallehuis is met een aantal ontwerpworkshop gewerkt aan de herinrichting van de achtertuin. De achtertuin wil men gebruiken als gezamenlijke moestuin. Het doel is om de tuin efficiënter te gebruiken en een hogere opbrengst te genereren. In de workshops zijn de onderlinge wensen geïnventariseerd en hoeveel tijd en welke taken de leden in de tuin willen brengen.

Het ontwerp is gebaseerd op permacultuur principes. Voor deze tuin zijn de zoneringen van planten en companion planting, optimaal gebruik maken van de aanwezige zon en privacy van de aanwonenden bewoners belangrijke uitgangspunten.

Doordat de achtertuin voornamelijk noord georiënteerd is, is het overgrote deel van de tuin open gehouden. Zo kan er optimaal geprofiteerd worden van de zon. De hoge planten, zoals fruitbomen of noten struiken zijn zo geplaatst dat ze zo min mogelijk zon wegnemen voor de rest. Ondertussen zijn ze ook een privacy scherm voor de bewoners die aan de tuin wonen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s