Heb je ze al gezien, die paars toefje in je tuin?
Hier zijn vooral de stengels zeer geliefd door de dochter van dit gezin. Ze plukt ze met alle liefde en geniet er zo van. Mijn bloemetjes laten dan wat langer op zich laten wachten. Als ze er dan zijn maakt dat de Moeder blij.

Dan is het tijd voor dit eenvoudige en heerlijke gerecht.
Bieslook azijn.
Pluk mijn bloemen, maar niet allemaal. De bijen hebben mij ook nodig!
Doe ze in een potje en vul het af met natuurazijn. Laat me een paar dagen staan en verwonder je over de verandering.

Nu heb je een super schattig en kleurig azijntje, met uiensmaak.
Die kun je gebruik in je dressing voor de sla.
Heb je dit gedaan en er zijn nog genoeg bloemen om te plukken zonder de bijen hun voedsel te ontnemen? Strooi dan ook nog eens wat van mijn gezellige bloempjes door de sla.
Dit jaar laat deze tuindame mijn bloemen uitbloeien voor zaad. Die kan ze dan meenemen naar Zweden om me daar in haar nieuwe voedselbostuin te zaaien volgende voorjaar.
Hou me in de gaten, want zo ga ik, de bieslook, dus ook op reis!
Daar kan ik dan weer de dochter plezieren en mijn geneeskracht aan de mensen geven. Zoals de vitamine C en mijn antioxidante werking niet te vergeten.
Hoe gebruik jij mij in de keuken?
#kruiden #kruidentuin #bieslook #alliumtuberosum #voedselbos #bijzondereazijn #lokaalvoedsel #localfood #gezondeten #diy #healthyfood #permacultuur #permaculturegarden