Voedselbos Amersfoort in over de laak

Wat een prachtige en groeizaam dag voor de toekomst! Vandaag hebben we een vliegende start gemaakt voor voedselbos Amersfoort. Op deze boomfeestdag hebben we 150 bomen in de logeertuin geplant die door de gemeente Amersfoort en het rode kruis zijn aangeboden. Geweldig!

Door de een intitiatief van het rode kruis tijdens serious request konden bewoners van Amerfoort een boom kopen, voor schone lucht in en om Amersfoort. Toen we als werkgroep begonnen met het voedselbos hadden we niet kunnen dromen dat die bomen aan ons initiatief zouden worden aangeboden. De voorzitter van de tuinpark laakzijde, Erik Verhallen, benaderde mij voor het realiseren van een voedselbos. Een lang gewenste droom kreeg wortels in de aarde. Dat was afgelopen december. In januari kwam de gemeente bij ons met 150 bomen voor het voedselbos, en nu staan ze in de logeertuin, om hopelijk voor de kerst te verhuizen naar hun definitieve plek.

Wat hebben we allemaal genoten van deze dag! Er zijn vandaag alleen maar winnaars! De kinderen, de mensen van CNME Amersfoort, De mannen van de Ridder, de Gemeente Amersfoort en de wij de voedselboswachters. Ik zit dit bericht te schrijven met een grote glimlach op mijn gezicht, en lijkt niet te willen verdwijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het Voedselbos Amersfoort in over de laak? neem dan contact met me.

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: