Permacultuur voor eenjarige gewassen op de Birkenhof Soest 2017

Dit jaar geef ik een cursus permacultuur voor eenjarige gewassen op de CSA Birkenhof te Soest. Een bijzonder leuke CSA tuinderij in Soest die steeds meer met de permacultuurprincipes  gaat werken.

2013 de gezustersMoestuinieren op basis van permacultuur is meer dan tuinieren. Tijdens deze cursus leer je over kringlopen en hoe je samen met de natuur zorgt voor goed en gezond voedsel, zonder dat het je rug kost. Door op deze manier te verbouwen, draag je bij aan een duurzame Aarde. Je leert hoe je groente verbouwt door gebruik te maken van natuurlijke ongedierte bestrijden en hoe je de bodem gezond en voedzaam houdt zonder te spitten.

De cursus Permacultuur op de Birkenhof geeft je inzicht in de basisprincipes van permacultuur, die je direct kunt toepassen in je eigen moestuin of eetbare tuin. Je gaat naar huis met een portie basiskennis. Je leert hoe je van  je balkon, of je tuin zelf een eetbaar paradijs kunt maken met een actieplan en teeltplan

De cursus is voor iedereen die op een natuurlijke manier wil moestuinieren. Maar ook voor de ervaren moestuinierder die geïnteresseerd is in permacultuur en dat in de praktijk wil brengen. Moestuinervaring is handig, om de stof te begrijpen.

Deze cursus is een beetje dan permacultuur in de moestuin. De onderwerpen sluiten iets meer aan op de thema’s waar de CSA meer mee wil werken.  O.a. op  de thema’s : omgang met de bodem en polycultuur wordt dieper ingegaan. Doordat er op de tuinderij met voornamelijk eenjarige gewassen, dus moestuin gewassen, worden geteelt, is de verkregen kennis in deze cursus ook toepasbaar op je eigen (moes)tuin.

Tijdens deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • permacultuurprincipes en hoe je die kunt toepassen
  • bodem/compost ( de bodem begrijpen en verbeteren)
  • het principe polycultuur
  • Mulchen verschillende technieken.
  • de permacultuur moestuin in de winter

Op de cursusdagen is er een mix  van theorie en doen.

Wanneer:

totaal 5 woensdag ochtenden van 10.00 tot 12.00

  • 8 maart
  •  10 mei
  • 14 juni
  • 20 september
  • 25 oktober

kosten 125,-

De dagen zijn van 10 tot 12.00 De cursus wordt gegeven op CSA de Birkenhof in Soest. De cursus dagen zijn verdeeld over de verschillende seizoenen, zo beleef en leer je van de ontwikkelingen en heb je een kijkje in een CSA tuinderij.

Kosten 125,00 euro inclusief koffie en thee en iets lekkers.

Aantal deelnemers: maximaal 6-8

meld je aan via serai.bressers@gmail.com of het contactformulier.

Wie geeft de cursus:

Ikzelf, Serai, geef de cursus. Ik ben een permacultuurontwerper met ruim 8 jaar ervaring met permacultuurprincipes. Ik ben begonnen in bakken en gemeenschappelijke (moes)tuinen en vervolgens ook in private eetbare tuinen en moestuinen. In 2016 heb ik de opleiding tot permacultuur ontwerper gevolgd bij Stichting Permacultuur onderwijs ( Maranke Spoor) en mijn PDC behaald.

 

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: