Voedselbos in Amersfoort

Het lijkt erop dat er binnenkort een voedselbos komt in Amersfoort en Eetjetuin is er bij! Een lang gekoesterde droom lijkt werkelijkheid te worden.

Het is allemaal nog heel pril en nog niet zeker, maar de eerste acties zijn genomen.

De eerste vraag is natuurlijk wat voor grond is er. 18 januari hebben de eerste boringen gedaan op het terrein. Waaronder een profiel boring. Het gebied is landbouwgrond. Een gedeelte met grasland en gedeelte reguliere landbouw, wat zoveel betekend als mais.

profielboring_achterhoeksewegHeel Spannend allemaal!

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Eén opmerking over 'Voedselbos in Amersfoort'

  1. Leuk ik doe ook regelmatig zon ”proef” graafputje. Grondwater standen en grond kwaliteit kan soms op 100meter afstand al drastisch veranderen.
    Bij ons is een oude opgedroogde bosvijver de ene kant is direct leem de andere kant heeft een dikke laag compost/grond voordat je bij het leem terecht komt. Rondom het huis is het na 10cm al direct bouwzand:(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: