Open tuindag 27 augustus

mei 2016-05-27Vorig jaar stelden we onze eetbare siertuin voor het eerst open. Dat is ons heel goed bevallen en daarom doen het dit jaar weer. En wel op zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 aan de wijdeveldstraat 36 te Amersfoort.

In de eetbare siertuin van eetjetuin staan volop eetbare planten. Zoals keukenkruiden, fruit en meerjarige groente, zoals zuringsoorten, daslook en pimpernel. Tussen al dit eetbaars staan bloemen. Bloemen die je kunt eten, voor de vaas, maar vooral ook om naar te kijken en de bijen te laten eten. In de eetbare tuin wordt gewerkt met plantgildes, een plantgilde is een combinatie van planten die elkaar ondersteunen. Ze vormen samen een systeem dat beschermd tegen ziekten en plagen. Daarnaast wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte in een kleine stadstuin.

In deze kleine stadstuin van 55 m2, die op het oosten gericht is, is naast al het eetbare ook ruimte voor de kinderen om te spelen. Zo kunnen ze schommelen een tent bouwen en snoepen uit de tuin. Wil je ook een kijken komen nemen kom dan zaterdag 27 augustus gerust langs.

Aanmelden vinden we fijn, maar is niet noodzakelijk.

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar serai.bressers(at)gmail.com of door onderstaand contactformulier in te vullen. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

Tot 27 augustus!

 

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: