Cavolo Nero ookwel Palmkool

De fotogenieke plaatjes uit de tuin komen er weer aan. Naast de gebruikelijke voorjaarsbollen die de tuin weer kleur geven. Zijn er ook andere planten die prachtig in bloei staan. Zoals deze Cavolo Nero. In de winter hebben we er heerlijk  van geoogst, de palmkool pesto is hier een hit. Dit exemplaar heb ik laten staan voor het zaad. En wat een bloemenpracht krijgen we als cadeau. De bijen vinden hem ook geweldig en zoemen er druk omheen. Elk bloemetje wordt bezocht. De kolen, Brassicia, zijn uitstekende bijen lokkers. Zeker zo in de eerste maanden van het jaar zullen ze er dankbaar gebruik van maken. De bloem en bloemknoppen zijn ook eetbaar. Ik vind ze niet zo uitgesproken en laat ze lekker voor de bijen en het zaad.

palmkool in Bloei

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: