zaaikalender of niet?

Is bij jullie de zaaikoorts ook al een beetje begonnen? Met het zien van die frisse krokussen begint het bij mij toch te kriebelen. De nieuwe groente en bloemzaden zijn dan ook alweer binnen. En mijn viIMG_5668ngers jeuken wel een beetje. Maar nog even geduld.

Maar wanneer zaai je nou?

2 jaar geleden heb ik gezaaid volgens de demeter zaaikalender van Maria thun. Dat in tegenstelling tot afgelopen jaar. Uit eigen ervaring kan ik tot nu toe zeggen dat de resultaten van zaaien volgens Maria thun beter waren dan zonder.

De Dementer zaaikalender wordt elk jaar opnieuw uitgegeven, en heeft te maken met de invloed van de maan op de aarde, en daarmee de groeikracht op de planten. Daar kun je natuurlijk van alles van vinden, maar ik moet zeggen ik had betere planten had en ze ontkiemden bijna allemaal. Dat in tegenstelling tot afgelopen jaar, waar ik meerdere keren moest zaaien om goede zaailingen te krijgen.

Dus ik ga er dit jaar weer voor zaaien op de kalender. Los van het feit dat het mijn ervaring is op betere planten, is het ook nog eens superhandig. Je moet namelijk op bepaalde zaaien. Het geeft richting en voor mij is het ook een stok achter de deur dat er gezaaid moet worden. Ik vind dat wel prettig en probeer me er aan te houden. Maar lukt het onverhoopt een keer niet dan ook geen man overboord, en zaai ik het of een maand later of 1 dag erna.
Gebruik jij een zaaikalender?

 

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: