Verwondering van de bezieling

Ik doe mee aan de spiritbusinesschallange. 21 dagen lang opdrachten die je helpen bij het ondernemen vanuit je hart en het manifesteren van overvloed. Via facebook ben ik deze dames tegen gekomen en dacht dat lijkt me wel wat. Deze week staat in het kader van de bezieling. Vandaag een opdracht om uit de comfort zone te komen. Nu heb ik daar wel al wat oefening in met Zen. Bijvoorbeeld door de meditatievorm, de strikte regels die daar gelden en huiswerk opdrachten als koud afdouchen (wat me niet zo goed lukt moet ik eerlijk zeggen). Maar mijn bezieling wereldkundig maken wat betreft eetjetuin, en daarmee mezelf, is ook een goede om je comfortzone op te rekken.

Daar komt ie dan:

ik wil mensen laten zien, leren, voelen en ervaren dat we onderdeel zijn van de natuur. Dat we met alles wat er om ons heen leeft verbonden zijn. Mensen bewust te maken dat hoe je zorgt voor de aarde, effect heeft op hoe je zorgt voor het leven, voor alles wat leeft. En zo zorgt voor wereldvrede. Zo dat is er uit. Noem me een idealist maar dat is mijn diepste wens. Wereldvrede door contact met de aarde. Als je je  verbonden voelt met moeder aarde, en ziet hoe afhankelijk we zijn van haar, van elkaar, van alles wat leeft, zul je zorg dragen voor je omgeving.
Het is nogal een grote wens, en om die handen en voeten te geven en te zorgen voor mijn omgeving, is mijn bedrijf eetjetuin.nl ontstaan. Eetjetuin gaat over voeding, lokale voeding, zelf je eten verbouwen, zelf je eten bereiden bewaren en natuurlijk omgaan met de bodem, de aarde waar ons eten uit voortkomt, het eten waaruit wij bestaan. Dat doe ik door te bloggen, eetbare tuinen te ontwerpen en dat wil ik gaan doen door mensen in hun tuin te gaan begeleiden en workshops te gaan geven. Door de tuin te gaan zien, beleven. Door stil te staan en gewoon te kijken. Door te vertragen en te kijken hoe de natuur leeft in haar natuurlijke ritme van verandering. Door op deze manier naar de tuin te kijken, wordt je stil in jezelf, vind je rust en voel je de onlosmakelijke verbondenheid met de natuur. Dat wil ik mensen laten zien, zodat ze zelf zorg kunnen gaan dragen voor hun tuin, hun voeding, de boomspiegel, de stoep, de gemeenteperken, de bodem, elkaar,de gemeenschap enz. De zorg die volgens mij zo hard nodig is.

Tijdens deze opdracht werd ik verwonderd. Verrast dat mijn diepste wens kwam opborrelen. I like this Challange!

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: