Permacultuurontwerp aan de Hamseweg in Amersfoort!

Deze zomer ben ik begonnen met de opleiding Permacultuur Design Course. Eindelijk is het gelukt. Ik wilde het al een tijdje doen maar het was nooit echt handig. De meeste worden gegeven verdeeld over 9 weekenden verdeeld over het land. Heel leuk, maar dat was hier niet heel praktisch, met die twee kleine kids.

En toen kwam de online cursus van de webschool permacultuur onderwijs van Maranka Spoor en Lucas Brouns langs. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dus van de zomer heb ik me aangemeld. En nu kan ik de cursus doen, en ook nog op momenten dat ik er tijd voor heb. Het is wel even plannen en discipline oefenen maar dat gaat aardig.
Voor de opleiding ga ik een ontwerp maken volledig volgens de permacultuur methodiek. Na wat zoekwerk en afwegingen heb ik een pracht project gevonden hier in Amersfoort. De tuin van Samenspel natuurlijk coach Magda Bannink.

hamseweg_voor_20151007Een (voor)tuin aan de hamsweg in Amersfoort.

Stap 1 in de permacultuur ontwerp methodiek is het maken van een basiskaart, een kaart die weergeeft hoe de huidige situatie is.Daarna komen nog 5 stappen, die ik gaande weg hier zal beschrijven.

Zo krijg je een beeld van wat een permacultuur ontwerp nu eigenlijk inhoudt.

Voor de kaart ben ik vanochtend de tuin annex huis gaan meten en inventariseren wat er zo allemaal staat.  Ik heb er erg veel zin in, net als de eigenaar. Dus nu aan de slag zodat ik jullie de volgende stap kan laten zien.

Wil je ook een permacultuur tuin? neem dan contact met me op!

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: