Een middag met de kweepeer 1

Het is weer perentijd. van handperen, tot stoofperen en ook de wat minder bekende kweepeer. Ik heb hem niet in de tuin staan en heb hem ook nog niet in de winkels gezien. Maar als ze er weer zijn gaan ik dit eerdere heerlijke recept samen met Zoonlief maken. Dus ik hou mijn ogen open.

Eet je tuin

Deze week had ik een middag date met de onbekende kweepeer. Sinds vorig jaar was me deze peer soort opgevallen. Dit jaar zag ik hem geheel onverwachts, als een grote verrassing, bij mijn natuurwinkel liggen. Dat wilde ik wel eens proberen.

De kweepeer, anders dan ik dacht, is geen Nederlandse soort. Het is een inheemse soort van rond e Kaspische zee. Toch doet hij het in Nederland ook goed. De kweepeer kun je qua bereiding het best vergelijken met de stoofpeer. Je moet hem eerst koken,stoven of bakken wil je hem kunnen eten. Hij is erg hard. Je moet echt goed je best doen om hem doormidden te krijgen, en het klokhuis verwijderen. Dus oppassen met snijden.

Wat allemaal te doen met de kweepeer. Voor toetjes is hij heerlijk. Je kunt hem bakken in de oven met suiker,kaneel en rozijntjes, net als de appel. Of een tarte tartin maken hmm…

View original post 313 woorden meer

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: