m2 moestuin augustus

Het is weer eens tijd om te kijken naar de m2 moestuin. m2moestuin_augusuts2015

Er is al heel wat geoogst, vooral komkommer tot groot plezier van zoonlief. elke 2 weken hebben we 3 grote komkommers. Heerlijke aanvulling in de sla of als tussendoortje voor de kinderen. Ook de ananaskers/lampioenbes vind gretig aftrek bij de kinderen. De ananaskers is familie van de tomaat, maar smaakt iets zoeter. Hij smaakt ligt naar ananas, zoals de naam al suggereert.

ananaskers_oogstm2moestuin2015Met de eerste herfstachtige dagen is de eerste stamppot hier al gegeten, en wat is het heerlijk om de net geplukte Cavalo Nero meteen te verwerken in de keuken. Cavalo Nero of Palmkool lijkt op boerenkool. Hij is iets lichter van smaak en gaat er hier

palmkool oogst 2015bij de kinderen in als kool 😉  Het is een Italiaanse bladkool en staat erg decoratief in de tuin. Daarnaast is hij winterhard en net als de boerenkool lang oogstbaar.

Er zijn verschillende optie’s om hem te gebruiken, je kunt hem roerbakken, rauw eten, frituren of verwerken in een pasta saus. Op het moment maak ik hem net als boerenkoolstamppot.

Zoals je ziet groeit de oostindische kers weelderig, en verdringt het een en ander in de moestuin bak. De palmkool, komkommer en ananaskers hebben er geen last van, maar de bonen en peterselie delven zo langzamerhand het onderspit. Het staat er mooi maar ik adviseer om toch minder dan 4 planten in een plant vak te doen. 2 is ruim voldoende.

Het gaat dus vooral lekker in de deze moestuin.

 

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: