Het is weer eens tijd om te kijken naar de m2 moestuin.
Er is al heel wat geoogst, vooral komkommer tot groot plezier van zoonlief. elke 2 weken hebben we 3 grote komkommers. Heerlijke aanvulling in de sla of als tussendoortje voor de kinderen. Ook de ananaskers/lampioenbes vind gretig aftrek bij de kinderen. De ananaskers is familie van de tomaat, maar smaakt iets zoeter. Hij smaakt ligt naar ananas, zoals de naam al suggereert.
Met de eerste herfstachtige dagen is de eerste stamppot hier al gegeten, en wat is het heerlijk om de net geplukte Cavalo Nero meteen te verwerken in de keuken. Cavalo Nero of Palmkool lijkt op boerenkool. Hij is iets lichter van smaak en gaat er hier
bij de kinderen in als kool 😉 Het is een Italiaanse bladkool en staat erg decoratief in de tuin. Daarnaast is hij winterhard en net als de boerenkool lang oogstbaar.
Er zijn verschillende optie’s om hem te gebruiken, je kunt hem roerbakken, rauw eten, frituren of verwerken in een pasta saus. Op het moment maak ik hem net als boerenkoolstamppot.
Zoals je ziet groeit de oostindische kers weelderig, en verdringt het een en ander in de moestuin bak. De palmkool, komkommer en ananaskers hebben er geen last van, maar de bonen en peterselie delven zo langzamerhand het onderspit. Het staat er mooi maar ik adviseer om toch minder dan 4 planten in een plant vak te doen. 2 is ruim voldoende.
Het gaat dus vooral lekker in de deze moestuin.