Gezellige open Tuinmiddag!

opentuin_220815

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De eerste keer dat eetjetuin haar eetbare siertuin voor publiek open stelde. Het was een prachtige zonnige dag met erg gezellige mensen met verschillende interesses en ervaring. Er werd gespeeld, gepraat en tips uitgewisseld.

Sommigen waren verbaasd over het formaat van de tuin. Ze hadden hem groter verwacht. (De eetbare siertuin

van eetjetuin is ongeveer 70 m2) Anderen vonden de diversiteit interessant, en sommigen hadden nog nooit iets met eetbare groenten gedaan in de tuin.

De tips die langs komen vind ik het leukst!

opentuin_220815_02

Een van de tuinbezoekers vertelde over hoe ze asperges in haar tuin teelt. Deze handige en lowbudget tip wil ik jullie niet onthouden en ben benieuwd naar het resultaat.

Asperges zijn wat mij betreft een heerlijke groente en een mooi meerjarige gewas die tot 20 jaar toe opbrengst kan leveren. Ideaal in een permacultuur ontwerp.

De asperge plantjes hier zijn nog in hun eerste jaar. Volgend jaar gaan ze naar hun definitieve bed  om het jaar daarna geoogst te worden. Het is even wachten op die kostelijke asperges. Dus we hebben nog even.

De Tip:

Ze overdekt ze met een grote bloempot, gevuld met aarde. Dit komt het aardig overeen met wat de aspergeboeren in het zuiden des lands doen met hun zwarte plastic.

Deze tip ga ik zeker onthouden voor het eerste oogst jaar. Heerlijk om zo van elkaar te leren.

Het was een geslaagde dag! Die volgend jaar in de oogsttijd weer komt.

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: