M2 moestuin in Juli

Het groeiseizoen is nu daadwerkelijk gestart. In juni zag het er nog allemaal heel klein uit maar nu lijkt alles geëxplodeerd te zijn. Nu zie ik ook dat ik toch altijd wat ambitieus en een tikkeltje eigenwijs ben in de beplanting. De moestuintuin bak staat goed vol. Het is toch echt anders dan moestuinieren in een volkstuin. Je hebt beperkte ruimte dus je moet beter nadenken over licht en de expansiedrift van de planten.

m2moestuin_juli2015 In sommige plantvakken is het een beetje dringen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het mooi vind. De komkommer doet het geweldig. Ik had er eerst twee planten staan. Door de warmte, in het begin van het seizoen in combinatie met onze vakantie, heeft eentje het niet gered. Een geluk bij een ongeluk, want 1 komkommer is genoeg in 1 plant vak.

m2moestuin_lampionbes0715
Lampioenbesjes in hun coconnetje
m2moestuin_komkommer0715
de slangenkomkommer

De bloemen in de oostindische kers laten nog op zich wachten. Ik heb ze iets te diep gezaaid, waardoor het even duurde voordat ze zich lieten zien. De eerste sperciebonen zitten eraan. En voor de palmkool wordt het dringen. tijd om op te eten.

De strijd met de slakken duurt nog voort Het koper plakband lijkt iets te helpen. Ik heb nu daadwerkelijk sla staan. Niet heel veel maar toch. Wellicht vinden ze mijn wintersla iets minder lekker. Met smacht zit ik te wachten op de lampioenbesjes. Ik hoor ze al rammelen in hun coconnetjes . Op het moment heb ik twee planten in 1 plantvak staan, dat lijkt goed te gaan. Gezien het formaat van de plant zou 1 ook kunnen om het hele vak te vullen.

Voor de volgende maand staat de boerenkool al in een zaaibakje groot te worden, een van de planten die goed ’s winters in de m2 moestuin kunnen.

Leerpunt voor mezelf: Zaaien en beplanten is net een snoepwinkeltje voor me, ik mag me best een beetje inhouden, zeker wat 1 jarige betreft. Die groeien als een tierelier en zijn zo groot. Dus laat je niet verleiden tot meer planten, ookal zijn ze nog zo klein. Zeker niet in een m2 moestuin.

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: