Aardbeien stekken

Toen ik vanochtend op de moestuin kwam, en het aardbeienveldje onder handen nam, zag ik alweer heel wat nieuwe plantjes van deze heerlijke zomerkoninkjes zitten. Het wordt weer tijd om ze te stekken. Zodat we komend jaar weer volop kunnen oogsten. Ik schreef al eerder hoe dit handig aangepakt kan worden. Komende weekend dus werk aan de winkel, met potjes aarde en aardbeienplantjes.

Eet je tuin

Heb je ook aardbeien in de tuin, en wil je ze komende jaren ook nog in de tuin, zonder nieuwe planten te komen.

Dat kan en is nu ook de tijd om in actie te komen. Hopelijk heb je een soort dat zelf nieuwe plantjes maakt. De aardbeien plant maakt uitlopers. Dit zijn groene stengels en daar komen, vaak meerdere, nieuwe plantjes aan. Eerst komen de bekende aardbeienblaadjes en na verloop van tijd vormen ze wortels.

Ik doe de uitlopers alvorens ze wortels krijgen alvast in een potje, zodat ze daar lekker wortel kunnen schieten. Een aantal van de potjes heb ik al klaar staan aan de rand van het aardbeienbedje.

Als ze eenmaal goed wortel hebben geschoten knip ik het plantje los van de moederplant en kan ik ze daarna op hun toekomstige plek zetten.

Waarom zou je dit doen?

View original post 212 woorden meer

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: