verkoelende bloemen.

Het is warm en wordt nog warmer komende dagen. Vandaag zat ik lekker te werken in een heerlijk koel gebouw, met dank aan de tip van Manlief. Je kunt je dan toch wat beter concentreren dan op een warme zolder of in een tuin met spetterende kids. Maar als je lekker thuis zit, is een verkoelend drankje een welkome aanvulling.

Hier bij eetjetuin hebben we daar verschillende opties voor. Een van de favoriete is water met citroen. Hoe heet dat ook alweer hip oh ja Infused water. Andere opties zijn hier citroenmelisse of munt. Hier beland er eigenlijk altijd wel wat citroen bij,

Je kunt het in de koelkast bewaren, maar wat hier gedaan wordt is het toevoegen van verkoelende bloemen. Verkoelende bloemen? Ja, dat zijn leuk vrolijke ijsklontjes met een eetbare bloem erin.

Op het moment bloeit de Borage geweldig in de tuin. Je kunt ze ook eten en ze bijvoorbeeld toevoegen aan salades, of in zoals hier in ijsklontjes. Wel een paar bloemen laten staan voor de bijen ;-), die vinden hem ook heerlijk.

Dus wil jij eens de blitzz maken op een feestje stop eens wat bloemen in je ijsklontjes. Borage heeft het juiste formaat voor een ijsklontje. Net als kamille, of driekleurig viooltje.

Wat doe jij in je ijsklontjes?

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

2 gedachten over “verkoelende bloemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: