Tags

,

Het is warm en wordt nog warmer komende dagen. Vandaag zat ik lekker te werken in een heerlijk koel gebouw, met dank aan de tip van Manlief. Je kunt je dan toch wat beter concentreren dan op een warme zolder of in een tuin met spetterende kids. Maar als je lekker thuis zit, is een verkoelend drankje een welkome aanvulling.

Hier bij eetjetuin hebben we daar verschillende opties voor. Een van de favoriete is water met citroen. Hoe heet dat ook alweer hip oh ja Infused water. Andere opties zijn hier citroenmelisse of munt. Hier beland er eigenlijk altijd wel wat citroen bij,

Je kunt het in de koelkast bewaren, maar wat hier gedaan wordt is het toevoegen van verkoelende bloemen. Verkoelende bloemen? Ja, dat zijn leuk vrolijke ijsklontjes met een eetbare bloem erin.

Op het moment bloeit de Borage geweldig in de tuin. Je kunt ze ook eten en ze bijvoorbeeld toevoegen aan salades, of in zoals hier in ijsklontjes. Wel een paar bloemen laten staan voor de bijen ;-), die vinden hem ook heerlijk.

Dus wil jij eens de blitzz maken op een feestje stop eens wat bloemen in je ijsklontjes. Borage heeft het juiste formaat voor een ijsklontje. Net als kamille, of driekleurig viooltje.

Wat doe jij in je ijsklontjes?