De m2 moestuin in Juni

WP_20150617_07_44_39_ProHoe gaat het met de m2 moestuin van eetjetuin?

Afgelopen maand is er heel wat geplant in de m2 moestuin. Door de koude en droge periode van een paar weken geleden zijn de planten wel wat laat.

Maar nu beginnen de slangenkomkommer, lampioenbes, palmkool, radijs, peterselie, sperciebonen en sla te groeien.

De lampioen bes en de komkommer gaan lekker. Voordat we op vakantie gingen had ik deze goed beschermd tegen eventuele slakkenvraat. Daar hebben we er hier genoeg van.

De palmkool is net geplant en begint goed te groeien. Dat kan ik van de zomersla helaas niet zeggen, alhoewel groeien doet ie heel goed. Alleen hij wordt voordat hij maar enige proportie aanneemt belaakoperplakband_m2moestuinbakgt door slakken. Grr. Tot nu toe heb ik de sla al zeker 4 keer gezaaid, maar voorals nog komen de slakken er gulzig op af. Kansloos zou je zeggen, maar ik geef het nog niet op. Gisteren heb ik koperplakband op de bak geplakt om ze tegen te houden. En zowaar het lijkt te helpen. Tijdens de schemering gisteren zag ik een slak langs de bak omhoog kruipen, maar bij de plakband stopte hij. Het werkt tot nu toe. Eens kijken hoe zich dat gaat ontwikkelen. De planten langs de rand moet ik dan wel kort houden, anders hebben ze nog een bruggetje de bak in.

Wat kun je nu doen in de m2 moestuin:

– Heb je last van slakken in je tuin, de plaag van iedere (moes)tuinder. Kijk dan hoe je ze te lijf gaat. Dat kan op verschillende manier kijk maar eens mijn eerder geschreven blog over slakken. Er schijnen ook slakkenborstels te zijn die zouden helpen. Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd dus ik zou niet weten of het werkt. Je moet vooral zelf uit proberen wat werkt, elke tuin en elk seizoen heeft ander omstandigheden. Waardoor soms dit werkt en soms dat.

– geef voldoende water als het droog is. Ik doe het zelf niet zo graag, maar afgelopen periode was het echt nodig. Heb je veel slakken doe het dan bij voorkeur in de ochtend

– wil je wintergroenten in de bak, zaai dan nu nog. Boerenkool kun je nu nog zaaien of koop stekjes op een plantjes markt. De spruiten zijn bij mij helaas niet opgekomen. Ik heb ze vervangen met Palmkool. Ook erg lekker.

– en oogst wat er te oogsten val en geniet.

Al met al begint alles goed hier nu lekker te groeien. De radijsjes zijn geoogst en gegeten. Die laat ik nu doorschieten, zorgt voor prachtige bloemen en ook nog eens zaad voor volgend jaar.

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: