Nog even dan gaan hier de tomaten naar buiten. Misschien hebben jullie het al gedaan. Maar ik wacht toch nog even. En als ze dan buiten staan, dan willen ze graag mest, veel mest hebben. Daar krijg je lekkere en goede tomaten van. Hoe doe je dat. In deze eerder blog schreef ik hier al over.
We wonen nu ongeveer 1 jaar in ons nieuwe huis, en hebben hele aardige buren, een ouder echtpaar. Toen wij hier kwamen wonen hadden ze een mooi, strak, naar eigen zeggen, Japanse tuin. Onze tuin was, toen wij hier kwamen wonen een heuse wildernis.
Afgelopen winter ben ik druk bezig geweest om die wildernis te maken zoals ik hem graag hebben wil, namelijk een eetbare tuin. In de loop van het proces kwam de eetbare tuin ter sprake met de buren. Mijn buurman vertelde dat hij vroeger ook een moestuintje had gehad. Zowel in de hun achtertuin, als op een volkstuin complex, verbouwde hij z’n eigen groente. Heel enthousiast vertelde hij daar altijd over. Ik dacht dan wel eens waarom doe je het dan niet weer? en wat gebeurt er? In het voorjaar, wordt een deel van de tuin veranderd in moestuin. Zou ik hem hebben aangestoken?
Onze tuinhek gesprekken…
View original post 213 woorden meer