Tags

, ,

In samenwerking met 033Groen is Eetjetuin druk bezig met het aanleggen van een gemeenschappelijke moestuin in Kruiskamp tussen de flats van de Vasco van Gamastraat. In 2013/2014 hebben we een begin gemaakt met het uitvoeren van het ontwerp. In het voorjaar van 2014 hebben we onder grootte belangstelling 9 moestuinen en een fruitmuur aangelegd. Door het enthousiasme van de bewoners (er is inmiddels een wachtlijst voor moestuintjes ontstaan) de gemeente en de woningbouwcorporatie gaan we dit jaar verder.

Het plan wordt uitgebreid met 6 extra moestuintjes van circa 6 m2, een pergola, kruidentuin, waterpunt en composthoek.

Vorige week woensdag, 25 maart, zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van de 6 extra moestuintjes. Samen met Het wilde Land en de moestuinders zijn we druk bezig geweest. De 6 extra tuintjes liggen er, en de kruidentuin is reeds uitgezet.

Voor de mensen van Groentjes uit Kruiskamp kan het moestuin seizoen beginnen. Over een paar weken wordt de gemeenschappelijke pergola voor eetbare klimmers en de kruidentuin aangelegd.