Wat zaaien we vandaag?

WP_20150322_15_40_46_ProIn de ochtend is het nog behoorlijk fris, en ’s middags schijnt heerlijk het zonnetje. Daar maken we bij eetjetuin graag gebruik van. Vandaag op een mooie zondag middag zijn wat mooie zaden de grond in gegaan. O.a.: Blauw schokkers, tuinbonen, regenboog radijs, regenboog wortels. We houden van kleur bij eetjetuin. Maar ook juffertje in het groen, dat staat zo mooi tussen de wortels en brengt ook nog eens de wortelvlieg op een dwaal spoor. Deze kunnen makkelijk direct in de koude grond, wel goed opletten dat het jonge groen niet meteen wordt opgepeuzeld door fazanten of konijnen. Bescherming is op de tuin van eetjetuin dan ook erg gewenst.

Er wachten deze maand o.a. nog:
– lathyrus (zo mooi in de moestuin)
– tomaat
– rode kool
– gele Cippolini ui

Wat heb jij gezaaid vandaag?

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: