Tags

, , ,

Na het zien van een filmpje over de African keyhole garden was ik meteen enthousiast over deze slimme tuin. Het is een groeisysteem wat gemaakt wordt van secundair materiaal, oftewel tweedehands materiaal.

Wat is een sleutelgat tuin?

Een sleutelgat tuin is een kleine, compacte, verhoogde tuin met een geintergreerd compostvat, die de tuin voedt. Het compostvat is gemaakt van een materiaal dat water en voedingstoffen doorlaat naar de grond waar de planten groeien.

Hoe werkt een sleutelgat tuin?

Het compost vat in het midden van de tuin produceert voedingsstoffen voor de planten die in de tuin staan.

  • In eerste instantie produceert het voedingstoffen door het composteren van de plantenresten in het vat, die door water in de bodem komen.
  • Het composteer vat creëert ook warmte. Met die warmte wordt de bodem erom heen opgewarmd, wat een gunstige invloed heeft op de groei van de planten.

Door te werken op verschillende niveaus en gebruik te maken van de warmte en de voedingstoffen van de compost, is het een eenvoudig systeem wat veel voordelen oplevert. Het is een eenvoudige en productieve manier om zelf voedsel te produceren.

Ik ben benieuwd naar de opbrengst resultaten van deze compacte tuin en in het centrum van de Mandela tuin herrijst dan nu een sleutelgat tuin.

leuk om te zien:

filmpje African Keyhole garden