Zaden voor de tuin

ImageBegint het bij jullie ook al zo te kriebelen bij het zien van het eerste lentegroen. Bij mij wel. Sinds een paar dagen heb ik ook mijn nieuwe zaden schat binnen. Ik bestel ze het liefst bij de nieuwe tuinen, z’n leuk bedrijf.

Bij mijn bestelling krijg ik ook altijd een persoonlijke noot. Maar wat ik nog het leukst vind is dat ze veel bijzondere groente hebben. Elk jaar ben ik net een kind in een snoepwinkel, als ik ga kijken welke zaden ik wil hebben. Standaard bestel ik dingen die ik van te voren niet bedacht had. Dit jaar o.a de Oca, de kleine pimpernel en de agastache aurantica. Maar ook nog een pompoensoort die ik nog niet had. Geloof dat ik een grotere tuin nodig heb 😉

Ben vooral benieuwd naar de Oca, een kleine, grappig kleurige, eetbaar knolletje uit de Andes.

Boven de grond ziet het uit als klaver, het is dan ook familie van de klaverzuring. Er zouden ook bloemen aan kunnen komen. Het knolletje is te eten en heeft een zoetige smaak. De knollen kunnen worden gekookt, gebakken, gefrituurd of rauw worden gegeten. Ook de bladeren zijn te eten, je kunt ze toevoegen aan salades. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe speler op de groentemarkt.

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: