Tags

, , ,

Ik woon op 1 hoog en mijn tuin is ongeveer 5 minuten lopen. Niet altijd even handig voor de keuken kruiden.

Volgens Permacultuur principes plaats je de groente en met name kruiden het dichts bij je keuken.  (De zone 1 planten) Zover als je het water van je keukenteil kunt werpen zegt men ook wel eens 😉  Ik heb niet altijd tijd, om naar de moestuin te lopen ook al is hij maar 5 minuten lopen bij mij vandaan. Soms ben je bezig met een lekker soepje of aardappels uit de oven en heb je net even dat ene kruid nodig. Vandaar mijn super handige hangend kruidentuintje. Ik heb er vooral rozemarijn, tijm, munt voor een heerlijk kopje verse thee staan.Voor een lekkere salade kun je ook heel goed Rucola erin zetten. Aardbeien doen het ook heel goed, lekker voor op je boterham bij de lunch bijvoorbeeld. Naast dat het handig is en lekker, zijn een aantal kruiden ook nog eens goed voor de bijen. Rozemarijn, Salie en Oregano zijn,op het moment dat ze bloeien,  echte bijen trekkers. Zo sla je 2 bijen, nou ja vliegen, in een klap en draag je een steentje bij aan het voort bestaan van de bij. Dus heb je geen tuin, maar wel een balkon, of een plek waar je een plantenbak of een hangende mandje kunt plaatsen. Zet er kruiden in, of andere eetbare planten die je gebruikt in de keuken.

Wat heb je nodig:

  • een hangend mandje
  • kokos matje of iets anders wat de aarde vasthoudt.
  • potgrond
  • 2 a 3 kruidenplantjes of andere (eetbare) planten
  • een ophang mogelijkheid
  • water 😉
  • Zon 😉
  • een lieve buur voor het vakantie water.
  • of en toe wat compost.
  • en natuurlijk niet te vergeten liefde