kweepeercake

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie van een lekker stukje tekst heb voorzien. De tijd vliegt met de zorg voor z’n klein wurpje.  Voordat je het weet zijn er weer wat weken voorbij.

Tussendoor vind ik nog tijd om heerlijke dingen uit te proberen, ook dat vraagt echter meer tijd dan verwacht. Soms werken mijn hersenen door ineens opkomende moeheid niet meer zo goed.

Niet zo lang geleden kwam er bezoek langs en ik had niks lekkers bij de thee. Ik had niet echt iets in huis gehaald of bedacht voor deze aankomende visite. Dan wordt het in kasten neuzen, wat heb ik nog staan. Wat een mooi geluk dat ik iemand ben die van voorraad houdt en altijd wel wat te bakken in huis heeft. Meel, bloem, suiker en eieren zijn er altijd wel. En ook dat ene ingrediënt wat het net die schwung geeft die het nodig heeft. Zo staat er van alles in mijn voorraadkast of vriezer van druivengelei tot ingevroren frambozen. Wat zo aan het eind van de winter wel steeds minder wordt. Deze keer koos ik voor de kweeperen compote die ik in het najaar heb gemaakt.

Dus aan de slag met cakemeel en de kweepeer, hoe maak ik een standaard cake met een twist.

als eerst maak ik gewoon een cakebeslag, volgens het recept van mijn Oma. Als klein kind ging ik altijd met veel plezier in het weekend naar Oma het liefst op zaterdag want dan rook de keuken naar alle vers gebakken zoetigheden voor zondag. ( op zaterdag mochten wij alvast voorproeven)

ingredienten:

  • – 4 eieren
  • -2 ons suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder of 2 a 3 volle theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • en voor dit recept een pot kweepeercompote, maar je kunt natuurlijk ook appels, rood fruit of noten toevoegen. Eigenlijk kun je alles toevoegen wat je lekker vind.

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 175 graden. Je mengt alle ingrediënten, met uitzondering van de compote als volgt.

Je klopt de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker, vervolgens voeg je de boter toe. Ik smelt hem altijd even voordat ik het toevoeg. ( zo hoef ik geen mixer te gebruiken) daarna voeg je de gezeefde bloem met het bakpoeder toe, en meng je het geheel tot een mooie gladde massa.

Je brengt de deeg in een cakevorm, die ingevet en bestrooit is met paneermeel ( dan laat het straks wat makkelijker los en blijft je cake heel) Heb je dit allemaal gedaan, dan voeg je de uitgelekte compote aan de bovenkant toe. Te veel vocht zorgt ervoor dat je cake aan de bovenkant niet helemaal gaar wordt en je hem langer erin zou moeten doen. Wat voor de rest van de cake niet geweldig is, hij wordt dan erg droog. Daarna ongeveer 1 uur in de oven. De cake is klaar als alle deeg gaar is. Dit kun je checken door even met een vork in de deeg te prikken, blijft er iets aan plakken dan mag hij nog wat langer. Zo niet dan is het smullen geblazen!

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Eén opmerking over 'kweepeercake'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: