Courgette in overvloed

Het is augustus, en voor vele moestuinders de maand van de courgette. Zo ook voor die van mij. Courgette in overvloed. Hoe meer je er oogst hoe meer je er krijgt. Wat moet je er allemaal mee, zoveel. Maar eten laten verpieteren dat is niks voor mij. Soms geef ik er zelf een courgette met liefde aan de slakken 😉 Grappig hoe dat gaat, in het voorjaar bewaak ik alle planten met zorg tegen de veelvraat van de slak maar nu mogen ze wel een stukje courgette hebben. Op het moment krijg ik vooral groene courgette uit de tuin, maar binnenkort komen de gele eraan.

De overvloed aan courgette, zorgt bij mij voor creatie. Ik ga opzoek naar wat ik allemaal voor lekkers kan maken met courgette. Dan vermijd ik het liefst de gewone ratatouille voor over de pasta. Komende dagen zal ik dan ook mijn lekkerste courgette recepten met jullie delen.

Deel 1

courgette salade met radijsjes. Heerlijk fris in de taco’s geïnspireerd door smitten kitchen.

ingrediënten voor 4 personen

 • 1courgette
 • 1 bosje radijsjes
 • 2/3 maiskolven
 • zout
 • citroensap
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel verse kruiden ( peterselie/koriander of een kruid naar keuze)
 • 250 gram zacht geitenkaas
 • 1/4 theelepel chilipoeder
 • 8 zachte tacoschelpen.

bereiden.

rasp de radijsjes en de courgette in dunne reepjes met een handrasp. Pers het sap uit de citroen en voeg het samen met zout toe aan de courgette en radijs rasp. Voeg als je wilt nog wat meer citroensap toe.

Het roosteren van de maiskolven, kan op meerdere manieren. Je kunt hem roosteren boven de vlam van je gasfornuis ( wat misschien een beetje eng is, maar volgens sommigen de beste smaak op levert) maar je kunt hem ook onder de gril leggen in de oven. Ik moet zeggen dat dat langer duurt dan ik had verwacht, maar wat een heerlijke geur verspreid zich door de keuken. Het water loopt je dan in in mond. Als de mais egaal bruin verkleurd is ( je moet hem wel een aantal keer daarvoor draaien) haal je de korrels eraf door met een scherpmes langs de kolf te gaan.

snij de ui en knoflook en fruit ze in een steelpannetje, tot ze zacht en licht gefruit zijn. Voeg de maiskorrels toe en laat het even door verwarmen. Breng op smaak met chilipeper, zout, peper en een scheur citroensap.

Verwarm ondertussen de zachte tacoschelpen. Ik doe het het liefst in de braadpan, ongeveer 1 minuut aan elke kant verwarmen. Maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal tegelijk opwarmen in de oven of magnetron.

Vul de taco’s met een paar lepels van het maismengsel en een topping van de courgette-radijs salade maakt het af met een toefje geitenkaas. Heerlijk op een zomerse avond.

Advertentie

Gepubliceerd door Serai Bressers

Ontwerp eetbare tuinen. Tuinen die naast mooi ook eetbaar zijn. Aan de tuinen koppel ik recepten en geef handige tips over hoe je met de ruimte in de tuin om kunt gaan. Eetbare ontwerpen van kleine stadstuinen, balkons, eten uit bloembakken of bostuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: